İran Dışişleri Bakanlığı Hukuk ve Uluslararası İşler Bakan Yardımcısı Muhsin Baharvend, Şehit Kasım Süleymani suikasti ile ilgili açıklamalarda bulundu

  • 12 Temmuz 2020
  • 1.040 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanlığı Hukuk ve Uluslararası İşler Bakan Yardımcısı Muhsin Baharvend, Şehit Kasım Süleymani suikasti ile ilgili açıklamalarda bulundu
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Hukuk ve Uluslararası İşler Bakan Yardımcısı Muhsin Baharvend, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Şehit General Kasım Süleymani’nin şehit edildiği günün sabahı ile ilgili olarak, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Şehit Süleymani’ye düzenlenen suikasttan iki ya da üç saat sonra işine başladığını söyledi.
Muhsin Baharvend şu ifadelerde bulundu: ‘Bu cinayetin yaşandığı gün sabah saat altıda Dışişleri Bakanlığının üst düzey bakan ve yetkilileri Dışişleri Bakanlığı’na geldi ve olayı incelemek için gruplara ayrıldı.
ABD’nin İran’daki çıkarlarının koruyucusu olarak İsviçre Büyükelçisi derhal Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı ve İran’ın çok sert itirazları ona bildirildi ve İran İslam Cumhuriyeti’nin İran’ın egemenliği ve ulusal güvenliğine yönelik bu saldırıya yanıt verme hakkı konusunda bilgilendirildi.
ABD, İsviçre büyükelçisi aracılığıyla İran’ın karşılık vermemesi için mesaj göndermişti ama bu derhal reddedildi.’
Muhsin Baharvend, Kasım Süleymani suikastının Birleşmiş Milletler tüzüğüne aykırı ve yasadışı olduğunu açıklayan BM raportörünün raporu hakkında şunları söyledi: ‘Bayan Callamard’ın BM’nin raportörü ve tarafsız bir uzman ve avukat olarak Amerika’nın bu eylemini kınamsı değerlidir. Bu rapor şimdi, gelecekte ve onlarca yıl BM’nin bir belgesi ve senedi olarak kalacaktır.’
Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard salı sabahı, ABD’nin, İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafız Kudüs Gücü şehit komutanı General Kasım Süleymani’ye yönelik suikastını yasadışı ilan etti.
Şehit General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ve beraberindekiler, 3 Ocak’ta Bağdat Havaalanı yakınlarında terör rejimi Amerika tarafından düzenlenen suikastta şehit oldu.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.