İran Dışişleri Bakanlığı İran vatandaşlarını Amerika ziyaretlerinden kaçınmalarını istedi

  • 11 Aralık 2019
  • 704 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanlığı İran vatandaşlarını Amerika ziyaretlerinden kaçınmalarını istedi

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı İran vatandaşları özellikle bilim insanlarından ciddi şekilde Amerika’ya ziyaretten kaçınmalarını istedi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ‘’Amerika’nın siyasi, güvenlik bahanelerle ve o ülkenin İran vatandaşlarına özellikle bilim insanlarına karşı olan zalimce ve tek taraflı kanunları, uzun süreli gözaltına almaları ve insanlık dışı şartlarda tutuklanmaları göz önünde bulundurularak, Amerika’ya davetiyeleri olması durumunda bile bilimsel konferanslara katılmamaları tavsiye edilir. ‘’ denildi.

İran Dışişleri Bakanlığı ayrıca Fransa’daki istikrarsızlıklara atıfla, İran vatandaşlarından Fransa ziyaretlerini başka zamanlarda yapmalarını istedi.

Amerika’da sebepsiz şekilde tutuklu bulunan İranlı bilim insanı Dr. Mesut Süleymani, Cumartesi günü 15 ay tutukluluk sonrası, geçen cumartesi günü İran’a döndü.

Süleymani, İran Dışişleri Bakanlığı çabaları ve diplomatik bir süreç çerçevesinde İsviçre hükümetinin yardımı ile Amerika’da serbest bırakıldı, buna karşılık İran’da casusluk suçundan tutuklu bulunan Amerikan vatandaşı Jeo Wang da Amerikan yetkililerine verildi.

Süleymani’yi havalimanında karşılayan İran dışişleri bakanı, İranlı bilim insanlarının kazanımları ve başarılarının düşmanın İran aleyhinde öfkelerinin artmasına neden olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.