İran Dışişleri Bakanlığından bir heyet Myanmar’a gidecek

  • 13 Eylül 2017
  • 1.027 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Bakanlığından bir heyet Myanmar’a gidecek

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Myanmari Müslümanları aleyhindeki şiddetin durdurulması ile ilgili İran’dan bir heyetin o ülkeye gideceğini söyledi.

Hafta sonu dışişleri bakan yardımcısının Bengladeş’e giderek oradaki mültecilerle görüşeceğini ifade eden Kasımi, ‘’İran’ın Tayland Büyükelçisi ve Myanmar’daki akredite büyükelçi, bugün Myanmar’da Dışişleri Bakan yardımcısı ile görüştü ve İran görüşlerini aktararak şiddetin bir an evvel son bulmasını istedi’’ dedi.

Kasımi, görüşmede İran’ın Myanmar Müslümanlarının durumundan dolayı kaygılarını iletildiğini ve Myanmar yetkililerden bir heyetin o ülkeyi ziyaret etmek ve insani yardımların gönderilmesi için gerekli izinlerin verilmesi istendiğini söyledi.

Kasımi, İran’ın göndereceği insani yardımların ilk bölümünün bu hafta sonu Bengladeş’e gönderileceğini ve Kaks Bazar kentindeki 300 bin Myanmarlı avareye verileceğini söyledi.

İran’ın tüm imkanlarını Myanmar Müslümanlarının acılarını hafifletmek için kullanacağını vurgulayan Kasımi, ‘’Myanmar yetkililere de söylendiği gibi, İran insani yardımların yanında bu konunun çözümü için siyasi istişarelere de hazırdır. Biz Myanmar ve Bengladeş yetkililerle şiddetin sonlandırılması ve köklü çözümü için sürekli temaslarda olacağız’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.