İran dışişleri bakanlığından siyonist İsrail’in ezan yasağı kararına tepki

  • 17 Kasım 2016
  • 841 kez görüntülendi.
İran dışişleri bakanlığından siyonist İsrail’in ezan yasağı kararına tepki

İslami İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, uluslararası toplum ve İslam ülkelerinden siyonist İsrail’in Kudüs’ün İslami kimliğini değiştirmeye yönelik çabalarını önlemeye davet etti.

Siyonist İsrail rejiminin “gürültü kirliliğine neden olduğu” iddiasıyla ezan okunmasının yasaklanmasını öngören yasa tasarısına tepki gösteren İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Kudüs’te “gürültü kirliliğine neden olduğu” iddiasıyla camilerden hoparlörlerle ezan okunmasının yasaklanmasını öngören yasa tasarısı ve Filistinlilerin arazilerine el koyulmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ezan, bir İslami ritüel ve Müslümanlar için önemli bir konudur. Ezan okunmasının yasaklanması Siyonist rejimin yıllar boyunca Filistin halkına karşı sürdürdüğü ırkçı, insanlık dışı ve zalimce siyasetlerin devamıdır. Siyonistler, Filistin halkını zor yaşam şartlarına maruz bırakarak, Kudüs’ün İslami kimliğini değiştirmeye çalışıyor” dedi.

Kasımi, sözlerinin bir bölümünde de Siyonist rejimin yürüttüğü politikaya İslam ülkelerinin karşı çıkmaları ve sessiz kalmamaları gerektiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.