İran Dışişleri Yetkilisinden; Fransa Saldırısına Yeni Açıklamalar

  • 14 Kasım 2015
  • 886 kez görüntülendi.
İran Dışişleri Yetkilisinden; Fransa Saldırısına Yeni Açıklamalar

Fransanın başkenti Paris’te yaşanan terör saldırıları İran’da tepki ile karşılandı. Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Fransa ziyaretini iptal ederken, Dışişleri bakanlığı ve İran Milli güvenlik konseyi üyelerinden teröre tepki açıklamaları geldi. Aydınlık’ın ulaştığı ismini açıklanmasını istemeyen İranlı Dışişleri yetkilisi, “ Batı dünyası yeni bir Haçlı seferinin bahanesini yarattı” diyerek ile yaşanan terör saldırılarını 11 eylül saldırılarına benzetti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ yaşanan terör saldırılarından dolayıönümüzdeki hafta yapacağıİtalya ve Fransa’yı ziyaretlerini iptal etti. Saldırıların ardından İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Cumhurbaşkanı’nın Avrupa programının iptal edildiğini açıkladı.

Mehr Haber Ajansına konuşan İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik Komisyonu Sekreteri,Muhammed Hasan Aseferi, , IŞİD ve tekfirci terör gruplarının batının ürünü olduğuna dikkat çekerek , “Eğer Amerika ve onun yandaşları Suriye ve Irak’ta bulunmasalardı, bölge bugün bu gibi sorunlarla karşı karşıya kalmayacaktı”dedi.

Aseferi, terörist gruplar ve IŞİD’in başta Amerika üzere batılı ülkeler tarafından desteklendiklerini ifade ederek, bölgedeki gerici Arap ülkelerinin teröristlere silah ve asker sağladıklarını iddia etti.

Hasan Aseferi, bugün Paris’te yaşanan’ın kaç yıldan beri Irak ve Suriye’de yaşanmaktadır, “batı yarattığı terörün vebalini ödemektedir” dedi.

İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik Komisyonu Sekreteri, batılı ülkeler kendi hayatlarını sürdürebilmek adına batı Asya ülkelerde güveliksizlik çıkarma peşinde olduklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.