İran Ekonomi Bakanı: ABD’nin girişimi uluslararası hukuka aykırıdır

  • 08 Mart 2017
  • 1.293 kez görüntülendi.
İran Ekonomi Bakanı: ABD’nin girişimi uluslararası hukuka aykırıdır

İran Maliye ve Ekonomi Bakanı, ABD’nin Lüksemburg’daki İran’ın Merkez Bankası’na ait malvarılığını dondurma girişiminin, uluslararası hukuka aykırı olduğunu kaydetti.

İRİB haber ajansının verdiği habere göre, İran Ekonomi Bakanı Ali Tayyip Niya, bugün yaptığı açıklamada, İran’ın kendi hakkını savunmak için bütün kapasitesini kullanacağını ifade ederek, ABD’lilerin İran’ın yurt dışındaki malvarlığını dondurmasının uluslararası kuralların sarih ihlali olduğunu ve dünyanın her yerinde bu malvarlığının Merkez Bankasına ait olduğunu ve bütün ülkelerin buna saygı duyması gerektiğini vurguladı.

İran Merkez Bankası Hukuki İşler Genel Müdürü dün yaptığı açıklamada, ABD’nin Lüksemburg’daki malvarlığını dondurma çabasını uluslararası anlaşmalar ve kurallara aykırı bir girişim olarak niteledi, bunun uygulanamaz olduğunu kaydetti.

Lüksemburg’daki bir yargıç Batı’nın İran’a yönelik hasmane girişimlerinin devamında, İran Merkez Bankası’na ait bir milyar 600 milyon dolarlık malvarlığının bloke edilmesine karar verdi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.