İran Ekonomisi, Dünya Ticaret Örgütü Üyesi Olmayan Ülkeler İçerisinde En Büyük

  • 22 Kasım 2017
  • 1.220 kez görüntülendi.
İran Ekonomisi, Dünya Ticaret Örgütü Üyesi Olmayan Ülkeler İçerisinde En Büyük

İran İhracat Konfedarasyonu Başkanı, İran İslam cumhuriyetinin, dünya ticaret örgütüne üye olmayan ülkeler içerisinde en büyük ekonomiye sahip olduğunu belirterek, İran’ın bu örgüte üyeliğine muhalefet olunmasının siyasi amaçlı olduğunu söyledi.

İRNA’nın verdiği habere göre İran İhracat Konfederasyonu Başkanı Muhammed lahuti dün konuyla ilgili yaptığı bir konuşmada, genellikle gümrük tarifelerinin indirilmesini beraberinde getiren ülkeler arası tercihli ticaretin ticari mübadele ve ekonomi faaliyetlerin daha da aktif olmasını beraberinde getirdiğini bildirdi.

Lahuti geçen yıl (2016) Dünya Ticaret Örgütü üyeliğine kabul edilen Afganistanr’ın kendi gümrük tarifelerini dünya standartları düzeyine getirmeyi başardığını söyledi.

Dünya ticaret örgütü WTO, hükumetlerin iç ticaret yasalarını ve düzenlemelerini nasıl yapacakları hususunda yasal bir çerçeve ortaya koymaktadır ve toplu görüşmeler ve müzakereler yoluyla ülkeler arasında ticari ilişkilerin geliştirildiği bir platformdur ve 1995 yılında kurulmuştur

Şu anda bu örgütün 154 üyesi bulunmakta ve bazı ülkeler de üyelik aşamasındadır. İran şimdilik bu örgütün gözlemci üyesi olarak kabul edilmiş ve tam üyelik için gerekli alt yapılar hazırlanmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.