İran: Filistin meselesi İslam aleminin temel meselesidir

  • 03 Ocak 2016
  • 788 kez görüntülendi.
İran: Filistin meselesi İslam aleminin temel meselesidir
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Filistin’in Tahran elçisi, Filistin meselesinin İslam aleminin temel meselesi olduğunu vurguladılar.

Tesnim haber ajansının bildirdiğine göre dün tahran’da Filistin’in tahran elçisi Salah Zavavi ile görüşen İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cabir Ensari, mevcut şartlarda siyonist İsrail rejiminin bölgedeki iç çatışma ve ihtilaflardan en fazla menfaat sağlayan taraf olduğunu, bunun için de bölgenin mevcut konumdan kurtulması için tam kapasiteyle çalışılması gerektiğini bildirdi.

Bölgenin içinde bulunduğu çıkmazdan kurtulmanın tek yolunun diplomatik kanallar ve görüşmeler olduğunu belirten İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cabir Ensari, İran’ın bu gerçeği göz önünde bulundurarak bölge ülkeleri arasında diyalog ve görüşme yollarının her zaman açık olması yönünde çaba harcadığını söyledi.

Filistin’in Tahran elçisi Salan Zavavi de bu görüşmede bölgenin mevcut konumunun Filistin meselesine darbe indirdiğini hatırlatarak, siyonist düşmanın asıl amacının İslam dünyasının en güçlü kesimine darbe indirmek ve kendini garantiye almak olduğunu söyledi.

Zavavi, mezhep ihtilafı ve fitnesinin aynı zamanda Filistin davasına karşı olduğunu ve siyonist rejimin yararına tamamlandığını, müslümanların tek bir temel meselesinin bulunduğunu ve onun da Filistin meselesi olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.