İran firmaları Moğolistan’da yatırım için hazır

  • 30 Ağustos 2015
  • 672 kez görüntülendi.
İran firmaları Moğolistan’da yatırım için hazır

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bu sabah Moğolistan’ın yeni Tahran Büyükelçisini kabul ettiği görüşmede İran ve Moğolistan arasındaki tarihi ilişkiler ve kültürel ortaklığın var olduğunu hatırlatarak, “İran ekonomik, kültürel ve bilimsel alanlar başta olmak üzere tüm konularda Moğolistan’la var olan ikili ilişkilerini geliştirmek istiyor” diye konuştu.

Ruhani, Şanghay İşbirliği Örgütü toplantısı esnasında Moğolistan Cumhurbaşkanı ile de görüştüğünü hatırlatarak, “Moğolistan’ın Tahran’daki yeni büyükelçisi döneminde Tahran-Ulan Batur arası ilişkilerin daha da gelişmesini ümit ediyorum” dedi ve İran firmalarının Moğolistan enerji, yol yapımı ve maden sektöründe faaliyet göstermeye hazır olduğunu belirtti.

Bu görüşmede konuşan Moğolistan’ın yeni Tahran Büyükelçisi Etkan Dambin Yam da ülkesinin değişik alanlarda İran’la olan ilişkilerini geliştirmek istediğini dile getirerek, İran Petrol Bakanı ve ayrıca Madenler ve Sanayi Bakanı’nı Moğolistan ziyareti için davet ettiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ayrıca bu sabah ayrı ayrı görüşmelerde Singapur ve İrlanda’nın atadığı yeni Tahran elçilerini de kabul etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.