İran, Fransa ve Kanada’daki terör olaylarını kınadı

  • 02 Ekim 2017
  • 1.089 kez görüntülendi.
İran, Fransa ve Kanada’daki terör olaylarını kınadı

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Fransa’nın Marsey ve Kanada’nın Edmonton şehirlerindeki terör olaylarını kınadı.

Kasımi yaptığı açıklamada, ‘’Bazı ülkelerin hala terörizm ticareti ve yanlış adresler vermekle meşgulken, terörizm, şiddet çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi ve masum insanları hedef aldı’’ dedi.

Kasımi, ‘’İnsanlık ve tüm ülkeler toplu halde ve birlikte çağımızın en önemli sorunlarından olan terörizmin temel düşünceleri, mali destekleri ve insan kaynaklarını kurutmak için etkili ve fiili olarak mücadeleye kalkmalılar’’ dedi.

Kasımi bu olaylarda hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı temennisinde bulundu.

Fransa’nın üçüncü büyük kenti Marsilya’da dün öğle saatlerinde bir tren garında bıçaklı saldırı meydana geldi. Marsilya’daki tren istasyonunda meydana gelen bıçaklı saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti. Saldırgan güvenlik güçlerince öldürüldü.

Öte yandan dün Kanada’nın Edmonton kentinde bir saldırgan önce araçla yayalara çarptı sonra polise bıçakla saldırdı.Olayda biri polis 4’ü sivil toplam 5 kişi yaralandı.

Batılı ülkeler Ortadoğu’da özellikle de Suriye’de teröristlere her türlü yardımı verirken şimdi bu ülkeler IŞİD ve diğer terör örgütlerinin saldırıları ile karşı karşıyalar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.