İran, Fransa’ya sert tepki gösterdi

  • 04 Mart 2018
  • 998 kez görüntülendi.
İran, Fransa’ya sert tepki gösterdi

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei’nin Uluslararası İlişkiler Danışmanı Ali Ekber Velayeti, Tahran’da bulunan Japonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Takeo Mori ile yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Fransız yetkililerin İran füze programına ilişkin açıklamalarına işaret eden Velayeti, “İran’ın savunma gücü Fransa da dahil hiçbir ülkeyi ilgilendirmiyor” ifadesini kullandı.

Ali Ekber Velayeti, İran-Japonya ilişkilerine değinerek, “Sayın Takeo Mori’yle iyi bir görüşmemiz oldu. İki ülke arasındaki ilişkilerin tarihi eskilere dayanmakta. İran ve Japonya’nın her zaman dostane ilişkileri olmuştur. Siyasi ve ekonomik alanlarda ikili ilişkilerin iyi bir seviyede olduğunu düşünüyorum, fakat ilerleyen zamanda bu ilişkilerin daha yüksek bir seviyeye çıkarılması gerektiği kanaatindeyim” değerlendirmesinde bulundu.

İnkılap Rehberi’nin Danışmanı, “Japonya Batı Asya’daki sorunların çözülmesini istiyor. Bu ülke aynı zamanda Kore Yarımadası’ndaki gerginliklerin son bulmasından yanadır. Bize göre iki Kore arasındaki sorunlar barışçıl yöntemlerle çözülmelidir. ABD’nin Kore Yarımadası’ndaki müdahaleci rolü mevcut gerilimi daha da arttırıyor” açıklamasını yaptı.

Ali Ekber velayeti, sözlerinin bir bölümünde de şunları kaydetti:

İran bağımsız bir ülke. İstediği yöntemle savunma gücünü geliştirebilir. İster füze yada ister herhangi bir savunma aracıyla. İran, bölge ve bütün dünyada günbegün gelişen silahlar karşısında boş durmayacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.