İran: Füze Operasyonu İran’ın Teröristlere Sadece Küçük Bir Uyarısıdır

  • 19 Haziran 2017
  • 1.199 kez görüntülendi.
İran: Füze Operasyonu İran’ın Teröristlere Sadece Küçük Bir Uyarısıdır

İslam İnkılabı Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif, İran basınına yaptığı açıklamada; Devrim Muhafızlarının dün akşam gerçekleştirdiği füze operasyonunun detaylarını anlattı.

Şerif’in verdiği bilgilere göre; 650 ile 700 km’lik mesafede olan hedefleri vuran 6 Balistik Füzenin kullanıldığı dün akşamki operasyona “Leylet’ül-Gadr” ismi verilmiştir. Elde edilen bilgilere göre, IŞİD karşıtı füze operasyonunda tam başarı sağlanmıştır. Böylece Devrim Muhafızları’nın füzeleri, IŞİD terör örgütünün Deyrizor konumlu komuta merkeziyle cephanesini yerle bir etti .

Şerif; “Kullandığımız füzeler çok güçlü füzelerdir ve Suriye’nin Deyrizor bölgesini hedef aldığımız bu operasyonda; düşmanın komutanlık merkezleri, depoları ve lojistik merkezlerini vurduk.Yapılan bu operasyonlar, tüm İran halkının birliğini temsil ediyor” dedi.

Devrim Muhafızları Sözcüsü, “bu operasyonu teröristlerin geçen hafta Tahran’da gerçekleştirdiği eylemlere cevap anlamı taşıdığını açıklayarak, bu füzeler Irak semasından geçerek Suriye topraklarında hedeflerini vurmuşlardır.Bu operasyon İran’ın düşmanlara vereceği cezalandırma işleminin sadece küçük bir parçasıdır. Bu füzeler fırlatılmadan önce Suriye ve Irak devletleri ile koordine yapılmıştır” şeklinde konuştu.

Şerif; “Füzelerin isminin Zülfikar olduğunu açıklayarak, füzelerin hedefe ulaştığı anların kaliteli görüntüleri elimizde vardır.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.