İran füze programını hızlandıracaktır

  • 20 Ocak 2016
  • 813 kez görüntülendi.
İran füze programını hızlandıracaktır

Tahran, 20 Ocak 2016 – İnkılap Rehberi’nin Devrim Muhafızları’ndaki temsilcisin Başdanışmanı General Cevani, İran füze programının daha da hızlandırılacağını bildirdi.

 Yedullah Cevani, Amerika’nın İran’a karşı uyguladığı son yaptırımlara değinerek, “Füze denemesi gerekçesiyle ABD’nin uyguladığı yaptırımlar ülkemizin füze geliştirilmesi yönünde hiçbir etkisi yoktur. İran İslam Cumhuriyeti savunma gücünü artırmak amacıyla füze programını da hızlandıracaktır” dedi

General Cevani, “Geçenlerde de Amerika’nın İran füze programı yönünde uyguladığı yaptırımlar konusunda Cumhurbaşkanımız Savunma Bakanı’na bir mektup yazarak, füze programının ulaşılan seviyeden daha da hızlandırılmasını istedi” açıklamasında bulundu.

İran’ın geçmişte de benzer durumla karşı karşıya olduğunu ifade eden Yedullah Cevani, “Bundan önce da Amerika, nükleer programı gerekçesiyle İran’a karşı yaptırımlar uyguladı. Lakin Amerika İran’daki 20 bin santrifüj, birkaç ton zenginleştirilmiş uranyum ve %20 yakıt ile karşı karşıya kaldı” dedi.

General Cevani, son yıllarda da nükleer programı konusunda İran’ın büyük gelişmeler kaydettiğini belirterek, “İran nüklleer programının askeri boyutlar kapsadığını göstermeye çalışan Batı ve özellikle de Amerika, füze programı yönünde de aynı politikayı izlemektedir” diye söyledi.

Ülkenin savunma gücü ve güvenliği ile ilgili konuların asla müzakere edilmeyeceğini bildiren General Cevani, “Yaptırım, baskı ve hiçbir durumda İran, füze programını durdurmayacaktır” şeklinde konuştu.

General, “ABD’nin bu tür yaptırımlar uygulaması KOEP’nin ihlali anlamına gelmektedir. Amerika asla güvenilir değildir. Çünkü daha önce bu ülke hiçbir gerekçeyle İran’a karşı yeni yaptırımlar uygulamamaya söz vermişti” dedi.

ABD’nin İran’a yönelik son tavrının ciddi bir şekilde yanıtlanması gerektiğini söyleyen General Cevani,  sözlerinin sonunda da “Amerika, gelecekte de farklı gerekçelerle İran’a karşı yaptırımlar uygulayabilir. Diplomatlarımız bu konuda duyarlı olmalıdır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.