İran Gambiya’da iktidarın barışçı bir şekilde intikalini memnuniyetle karşıladı

  • 23 Ocak 2017
  • 1.024 kez görüntülendi.
İran Gambiya’da iktidarın barışçı bir şekilde intikalini memnuniyetle karşıladı

İran İslam Cumhuriyeti, Gambiya Cumhuriyetinde iktidarın barışçı bir şekilde devredilmesini olumlu ve memnuniyetle karşıladı.

İRNA ajansına göre, İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, dün akşam yaptığı açıklamada, Gambiya’nın Afrika’nın batısında bir İslam ülkesi olarak her zaman İran İslam Cumhuriyetinin ilgi odağında olduğunu belirterek, Batı Afrika ülkeleri liderlerinin ve ayrıca ECOWAS gibi bölgesel rolü olan kuruluşların halkın seçtiği bir cumhurbaşkanına iktidarın geçmesinde oynadıkları rol ve arabuluculuğun demokrasinin Gambiya’da güçlenmesi ve barışın, huzurun yerleşmesine vesile olacağını belirterek bunu memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Arabuluculuk çalışmaları ve ECOAWAS üyelerinin askeri saldırı tehdidinin ardından, Gambiya’nın cumhurbaşkanı Yahya Came, kanuni görev süresinin dolmasından bir gün sonra görevi devretmek zorunda kaldı.

Gambiya buhranı, Yahya Came’nin seçim sonuçlarını kabul etmemesiyle başlamıştı.

22 yıldır iktidarı elinde bulunduran Yahya Came, 1 aralık tarihinde yapılan seçimlerde aldığı yenilgiyi önce kabul etmiş ama daha sonra konum değiştirerek seçim sonuçlarını reddetmişti.

Adama Barrow, 1 aralık seçimlerini kazanarak Yahya Came’nin 22 yıllık iktidarına son verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.