İran Genel Kurmay Başkanı Bakıri: İSK görevlerini başarı ile sürdürüyor

  • 16 Nisan 2020
  • 669 kez görüntülendi.
İran Genel Kurmay Başkanı Bakıri: İSK görevlerini başarı ile sürdürüyor

Genel Kurmay Başkanı General Muhammed Bakıri, İran silahlı kuvvetleri İSK uygun yapılanma ve yüksek hazırlık ve hareketlilik kapasiteleri ile her zamankinden daha cesur ve daha başarılı bir şekilde görevini yerine getirdiğini belirtti.

Genel Kurmay Başkanı General Bakıri Perşembe günü İSK Başkomutanı General Seyyid Abdurrahim Musevi’yi ziyaret ederek Ordu Günü’nü kutladı. General Bakıri, İSK savunma ve savaş yeteneğini korumakla beraber var gücüyle İran milletinin sağlığını savunma meydanına geldiğini ve hiç bir çabayı esirgemediğini belirtti.

General Bakıri, ordu birlikleri ister sokakları, caddeleri ve yerleşim merkezlerinde dezenfekte çalışmalarında, ister karayollarında trafiğin kontrol edilmesinde ve ister hastanelerinde korona virüs hastalarının tedavisinde ülkenin sağlık personelinin yanında yer alarak vatandaşların sağlığını korumakta önemli rol ifa ettiklerini ifade etti.

Görüşmede General Musevi de toplumun korona virüs salgınından etkilenen zayıf kesimlerine yardım ulaştırmak üzere başlatılan Mümince yardım kampanyasına işaret ederek, İSK tüm imkanları ile vatandaşlara hizmet etmeye devam ettiğini ifade etti.

Bu yıl İran’da korona virüs salgını yüzünden Ordu Günü dolayısıyla askeri geçit törenleri iptal edildi ve yerine Hizmet geçidi adı altında ve vatan savunucuları ve sağlık yaverleri sloganı ile yeni bir plan uygulanması kararlaştırıldı.

İran takviminden hş. 29 Ferverdin gününe denk gelen 17 Nisan, İmam Humeyni’nin -ks- önerisi üzerine Ordu Günü olarak adlandırılmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.