İran Genel Kurmay Başkanlığı: BESİC düşmanların komplolarını boşa çıkaran sermayedir

  • 23 Kasım 2020
  • 982 kez görüntülendi.
İran Genel Kurmay Başkanlığı: BESİC düşmanların komplolarını boşa çıkaran sermayedir

İran’da gönüllü seferberler BESİC haftası dolayısıyla bir bildiri yayımlayan Genel Kurmay Başkanlığı, BESİC teşekkülünü düşmanların komplolarını etkisiz hale getiren İran İslam inkılabının büyük sermayesi niteledi.

Pazartesi günü İmam Humeyni’nin -ks- fermanı üzerine kurulan mustazaflar gönüllü seferberlik kurumunun kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir bildiri yayımlayan Genel Kurmay Başkanlığı, BESİC İslam inkılabının büyük sermayesi olduğunu belirterek şöyle ekledi:

Bugün BESİC askeri tehditlerle mücadelede bir savunma gücü olmanın ötesinde, çok boyutlu kabiliyetleri ile düşmanların her türlü komplolarını boşa çıkaran sorunların çözümünde büyük bir sermaye sayılır.

Genel Kurmay Başkanlığı bildiride BESİC kültürü ve düşüncesi İslami İran’ın inkılapçı toplumunun daimi ihtiyacı olduğunu belirterek ülkenin çeşitli hassas dönemlerinde aktif varlık sergilemek, BESİC’in akılcılığı, dirayeti ve zamanlamayı iyi bilmesinin işareti olduğunu vurguladı.

Bildiride şu ifadelere yer verildi:

BESİC nizamın en önemli ve en belirgin sosyal sermayesi olarak İslami İran’ın her alanda tam hazırlıklı olduğunun simgesi ve büyük hamasetlerin yaratılmasında ve İran İslam inkılabının ikinci adımında küresel izzet ve azamete kavuşmasında ve yeni bir medeniyet inşa etmekte en ön saflarda yer almaktadır.

Bildiride ayrıca BESİC başta bölge ülkeleri olmak üzere dünya genelinde başarılı bir inisiyatif olduğu ve direniş cephesinin sultacılara ve teröristlere karşı iktidar simgesi haline geldiği ve şartları İslam ümmetinin lehine çevirdiği vurgulandı.

İmam Humeyni -ks- 26 Kasım 1979 tarihinde mustazaflar gönüllü seferberlik kurumunun kuruluş fermanını imzaladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.