İran hacıları başkanı Lübnan Emel hareketi üyeleriyle görüştü

  • 10 Ağustos 2019
  • 1.071 kez görüntülendi.
İran hacıları başkanı Lübnan Emel hareketi üyeleriyle görüştü

İran hacıları başkanı ve Lübnan Emel hareketi üyeleri Mekke’de görüştüler.

İRNA’nın verdiği habere göre, Veliyyi Fakih’in İran  hac işleri temsilcisi ve İran hacıları başkanı Seyyid Abdulfettah Nevvab, Lübnan Emel hareketi yönetim kurulu başkanlığı üyesi Kablân Kablân ve bu hareketin diğer üyeleriyle Mekke’de görüşmesinde,  Lübnan halkının  direnişi ve yüksek moralini takdire şayan nitelerken, ‘Lübnan halkı, siyonist İsrail’e ölümcül darbe indirebilir’ dedi. Hüccetülislam Nevvab, İran halkının, Lübnan halkının sevincine ve gamına ortak olduğunu söyledi.

Kablan Kablan da, sözkonusu görüşmede, İmam Musa Sadr ve şehit Mustafa Çamran’ı yad ederek, bu şahsiyetlerin Lübnan halkının siyonist İsrail’e karşı direnişi ve mücadelesinde hiç bir zaman hafızalardan silinmeyecek kişiler olarak kalacağını bildirdi.

Kablan, İslam ümmetinin birliğine vurgu yaparken, ‘Filistin  bir İslam ve Arap toprağıdır; Filistin ve Kudüs Meselesi, her zaman müslümanların üzerinde duracağı önemli mesele olmalıdır” dedi.

Lübnanlı şahsiyet, Amerika’nın İran aleyhinde zalimce yaptırımlarına da temasla, ‘İran İslam Cumhuriyeti sonunda iktisadi savaştan zaferle çıkacaktır’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.