İran halkı 12 Ferverdin gününde İslam nizamını istediğini ilan etti

  • 01 Nisan 2017
  • 1.120 kez görüntülendi.
İran halkı 12 Ferverdin gününde İslam nizamını istediğini ilan etti

Tahran’ın güneyinde bulunan Kum kenti geçici Cuma imamı, İran halkının 1 Nisan 1979 (hş 12 Ferverdin 1358) tarihinde İslam cumhuriyeti nizamına kesin oy vererek, ülkede İslam nizamın kurulmasını istediğini gösterdiğini söyledi.

Kum cuma namazı imamı Ayetullah “Seyid Haşim Hüseyni Buşehri” dün okuduğu cuma namazı hutbelerinde “12 Ferverdin İran İslam Cumhuriyeti günü”ne işaretle, İran halkının diğer halklar arasında örnek sayıldığını, zira İslam cumhuriyeti nizamın kurulmasından 38 yıl geçtiği bir dönemde, hala nizamın sürmesi ve güçlenmesi sürecine katıldığını belirtti.

Ayetullah Buşehri, diğer ülkelerde inkılapçı halkın kısa bir süre sonra artık kendi ülkü ve hedeflerini desteklemediğini, fakat İran halkının çeşitli sahnelerde hazır bulunarak, İslam nizamı ve inkılap rehberi ile dayanışma ve birlikteliklerini gösterdiklerini söyledi.

Bu arada Veliyi Fakih’in “Horasan Rezevi” vilayetindeki temsilcisi ayetullah “Seyid Ahmed Alem-ul Huda” da Meşhed kenti cuma hutbelerinde, İslam inkılabının zafere ulaştığı zaman bazı kesimlerin demokratik İslam cumhuriyeti nizamından söz ettiğini, fakat İmam Humeyni’nin -ra- İslam cumhriyeti nizamına vurgu yaptığını söyledi.

İran’ın güney doğusunda Haş’ın ehli Sünnet camilerinden “Cami-ul Halil” cuma imamı Mevlevi “Muhammed Osman Kalender Zehi” de Amerika elebaşlığında İslam ve İran düşmanlarının İslam’ı yok etmeye çalıştıklarını, onların eylemelerine karşı uyanık ve bilinçli olunması gerektiğini belirtti.

İran halkı 38 yıl önce miladi 1 Nisan 1979- hş 12 Ferverdin 1358 tarihinde “İslam cumhuriyeti” referandumuna bilinçli katılımında evet oyu verdi. Bu yüzden bu gün, “İran İslam Cumhuriyeti” günü olarak adlandırılmıştı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.