İran halkından ABD’ye kınama

  • 11 Mayıs 2018
  • 1.192 kez görüntülendi.
İran halkından ABD’ye kınama

İslami İran halkı bugün düzenledikleri protesto gösterilerinde ABD’nin nükleer anlaşmadan ayrılarak ahde vefasızlığı ve düşmanlıklarının devam etmesini kınadılar.

Muhabirimizin bildirdiğine göre, bu gün İran halkı cuma namazı sonrası düzenledikleri protesto gösterilerinde ABD’nin  İran halkına yönelik ahde vefasızlığı ve düşmanca girişimlerini kınayarak, ‘Kahrolsun Amerika!’ gibi ABD aleyhtarı sloganlar attılar.

Amerikan  karşıtı protesto gösterileri İran’ın dört bir yerindeki şehirlerde görkemli bir şekilde düzenlenirken, başkent Tahran’da da halk gösteriler sırasında “Amerika’ya ölüm” sloganları attılar.

İran halkı gösterilerin sonunda yayınladıkları bildiride, ABD başkanı Trump’ın asılsız iddia, bahaneler ve delice girişimiyle, nükleer anlaşma konusunda ahde vefasızlık göstererek tek taraflı olarak çekilmesi ve İran karşıtı  boş ve saçma laflarının, onun emperyalisti huyunun göstergesi olduğunu belirttiler.

Sözkonusu bildiride, cinayetkar ABD’nin tek hedefinin  İslam düşmanlığı ve İslam cumhuriyetini devirmek ve şeytani hedeflerine ulaşmak olduğu vurgulandı.

İran halkı,  ABD’nin nükleer anlaşma  konusundaki tavrından dolayı, ABD ve AB yetkililerine hiç bir şekilde güvenilmeyeceğini belirttiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.