İran halkından devrim muhafızları ordusunun intikam saldırısına destek

  • 09 Ocak 2020
  • 627 kez görüntülendi.
İran halkından devrim muhafızları ordusunun intikam saldırısına destek

İran halkı, ülkenin çeşitli kentlerinde düzenledikleri etkinlik ve kutlamalarda, İran devrim muhafızlarının Amerika’nın Irak’taki üslerine yönelik intikam amaçlı füze saldırısına ‘tekbir’ getirerek destek verdi.

İran halkının çeşitli kesimleri dün ülkenin dört  bir yerinde, caddeler, camiler, Hüseyniyeler ve evlerinden çatılarından ‘Allahu Ekber’ sesleriyle ve de ‘Amerika’ya ölüm, İsrail’e ölüm’ sloganlarıyla  devrim muhafızları ordusunun saldırısını desteklediler.

Dün sabahın ilk saatlerinde İran Devrim Muhafızları ordusunun Amerikan üslerine yönelik saldırısının hemen akabinde İran halkı, intikam amaçlı bu saldırıyı cadde, sokaklar ve meydanlara çıkarak  kutladılar.

İran devrim muhafızları, dün sabah Amerika’nın general Süleymani’ye yönelik kalleşçe saldırısına çok sert bir şekilde cevap verildiğini ve ABD üslerinin onlarca balistik füzeyle vurulduğunu bildirmişti.

İran devrim muhafızlarının bir yetkilisi, sözkonusu saldırıda en az 80 ABD terör mensubunun öldürüldüğü ve 200’den fazlasının da yaralandığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.