İran halkının korona salgını sırasında ihtiyaç sahiplerine yardımı

  • 16 Nisan 2020
  • 675 kez görüntülendi.
İran halkının korona salgını sırasında ihtiyaç sahiplerine yardımı

İslami İran halkı şu sıralarda korona salgınından kaynaklanan acıların doruk noktaya ulaştığı dönemde “Mümince Bağış” tatbikatıyla onur verici ve güzel anlara imza atıyor.

Dünya genelinde korona vakası 2 milyonu geçerken, İran Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkede koronaya yakalanan hastalardan 75 binden fazlası gördükleri tedavi işlemlerinin ardından iyileşerek, hastaneden taburcu oldular.

Sağlık ekipleri, korona salgını ile mücadele verdiği şu günlerde İslami İran’ın genelinde dindar İran milleti, koronadan dolayı mağdur durumuna düşen ve işlerini kaybeden ihtiyaç sahiplerine yardım amacıyla “Mümince Bağış” tatbikatıyla harekete geçtiler.

11 nisan gününde ülke genelinde “Ya Sahibez-Zaman -ac-” parolasıyla başlayan Mümince Bağış tatbikatı mübarek Ramazan ayınının sonuna kadar devam edecek.

Devrim Muhafızları Müstazaflar Gönüllü Seferberlik Teşkilatı öncülüğünde başlayan bu tatbikat sırasında ülke genelinde İranlıların ayni ve nakdi yardımları toplandıktan sonra, ihtiyaç sahipleri arasında dağıtılacak.

Ülkede her geçen gün “Mümince Bağış” tatbikatına her geçen yeni kurum, kuruluş, teşkilat ve kişiler katılıyor.

Et, pirinç, yağ ve hububat gibi yiyecek paketlerinin dağıtılması, nakdi yardımların yanısıra, konutlar ve mağazaların kirasının bağışlanması ve ihtiyaç sahibi ve koronalı hastaların ailelerinin borçlarının ödenmesi, bu tatbikat boyunca İran milleti tarafından yapılan yardımların küçük bir bölümünü teşkil ediyor.

Halkın yardımlarının yanısıra, İran’da tüm yürütme organları da bu tatbikata katıldılar.

İran hükümeti, şu sıralarda korona salgınından ciddi şekilde etkilenenleri tespit edip, onlara yardım ediyor, ayrıca, zayıf kesimlere faizsiz kredi verilmesini onayladı.

Salı günü de İmam Hasan -as- Karargahı da Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve hükümet yetkililerinin kararıyla, 3 milyon 500 bin ihtiyaç sahibi aileye yardım için kuruldu.

Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, İmam Hasan -as- Karargahı’nın kuruluş felsefesine işaretle, korona salgının tüm ülkeler ve milletleri etkilemiş olmasına rağmen İran’da bu virüs ötesinde milletin yaptırım, psikolojik savaş ve hatta askeri saldırı tehdidi gibi diğer virüslerle de eş zamanlı olarak mücadele ettiğini belirtti.

Öte yandan Devrim Muhafızları Sözcüsü Genel Ramazan Şerif, Devrim Muhafızları komutanlarının maaşlarının yüzde 20’sini “Mümince Bağış” tatbikatına ayırdıklarını kaydetti.

Yargı Erki Başkanı ve yargı yetkilileri de 3 ay boyunca maaşlarının yüzde 20’isini koronadan zarar gören ve ihtiyaç sahiplerine yardım için tahsis etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.