İran hava filosu gelişiyor

  • 05 Ağustos 2016
  • 771 kez görüntülendi.
İran hava filosu gelişiyor

İran İslam cumhuriyeti ulaştırma ve mesken bakanı, yeni uçakların satın alınması ile İran hava filosunun gelişeceğini duyurdu.

İRNA’nın bildirdiğine göre Abbas Ahundi dün Lorestan vilayetinde yaptığı açıklamada, İran hava filosunun yenilenmesi ve gelecek yıllarda onlarca yeni uçağın satın alınması ile İran hava filosunun gelişeceğini belirtti.

İran’ın transport alanında dünyadaki ihracat payının gerçekleşmesinde başarılı olduğunu belirten Ahundi, 11. hükümetten önce ülkede 500 trasit sortinin gerçekleştiğini fakat hali hazırda bin 50 sortinin İran semalarından gerçekleştiğini söyledi.

Ulaştırma ve mesken bakanı bölgedeki müslüman ülkelerde yaşanan kriz ve kaosa rağmen İran’da güvenliğin en iyi şekide sağlandığına işaretle, bunun İran’dan transit uçuşların gerçekleşmesinde etkili olduğunu belirtti.

Abbas Ahundi ayrıca güçlü liman ve deniz yolları ile İran’ı Asya’ya bağlayan rayli sistemin gerekliliğine işaretle, böylece dış siyasette yaşanan gelişmeler ile dünyanın ekonomik kapasitesinden yararlanılacağını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.