İran Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı: Ortadoğu’nun en güçlü helikopter filosuna sahibiz

  • 17 Aralık 2018
  • 1.900 kez görüntülendi.
İran Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı: Ortadoğu’nun en güçlü helikopter filosuna sahibiz

İran Ordusu Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı, İran’ın Ortadoğu’nun en güçlü ve en büyük helikopter filosuna sahip olduğunu duyurdu.

İRNA’nın haberine göre, İran Ordusu Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı General Yunus Kurbani, ‘Helikopter Sanayi için Parça Üretim Sanayi’ özel seminerinde yaptığı açıklamada, İran’ın Ortadoğu genelinde en büyük ve en güçlü helikopter envanterine sahip olduklarını bildirdi.
‘Sert yaptırımların uygulandığı dönemden geçtiğimiz için bu durumu atlatmaya hazır olmalıyız’ diyen General Kurbani, bölgede helikopter envanteri ve teknolojisi açısından güçlü ülkeler konumuna gelmeleri gerektiğini dile getirdi.
İran’ın sınırlarını koruyarak bölgesel ve bölge ötesi tehditlere karşılık vereceklerini aktaran İranlı general, ‘Hava-Uzay Kuvvetlerimiz tüm hava sınırlarımıza egemendir’ açıklamasında bulundu.
Bilim temelli şirketlerin yaygınlaştırılması gerektiğinin altını çizen General Kurbani, İran-Irak savaşından elde edilen tecrübelerle helikopter sanayi sahasında ilerlemeler kaydedilebileceğini vurguladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.