İran, Hindistan’ın en büyük rafinerisini satın alacak

  • 17 Kasım 2015
  • 750 kez görüntülendi.
İran, Hindistan’ın en büyük rafinerisini satın alacak

İran Petrol Bakanı Yardımcısı, İran’ın Hindistan’ın en büyük rafinerisini satın almak için bu şirketle müzakereye başladığını bildirdi.

İran’ın yaptırımlar sonrası dönemde büyük rafineri şirketlerini satın almak için planları olduğunu açıklayan İran Petrol Bakanı Yardımcısı Abbas Kazemi, ülkesinin bu doğrultuda Latin Amerika ve Asya rafinerileriyle müzakereler yürüttüğünü açıkladı.

İran’ın yabancı rafinerilerinin hisselerini satın alma amacının uzun vadede İran ham petrolü talebi için güven ortamı oluşturma olduğunu belirten Kazemi, “İran Milli Petrol Şirketi, ülkemizin ham petrolünü arıtan rafinerilerde yatırım yapmak istiyor” diye vurguladı.

Bir Hint petrol rafinerisini satın almak için bu şirketle müzakereler gerçekleştirdiklerini kaydeden Kazemi, bu şirketin isminin Essar olduğunu dile getirdi.

Avrupa, Asya ve hatta Afrika rafineri şirketleri ile bu şirketlerin hisselerini satın almak için görüştüklerinin altını çizen Kazemi, “İran ham petrolü güvenilir ve uzun vadeli müşterisi bulunan piyasalara gönderilmelidir” açıklamasında bulundu.

Hedef ve tüketim piyasalarında bulunmanın İran petrolünü garantiye alacağına da değinen Kazemi, bu çerçevede bazı petrol rafinerisi şirketlerde yatırım yapmak için müzakerelere başladıklarını söyledi.

Şuan Essar Petrol, Mangalore Rafinerisi ve Hindistan Petrol Şirketi Asya ve hatta dünyafa ham petrolün geleneksel müşterisi konumundalar. Essar Petrol de İran ham petrolünün Hindistan pazarındaki en büyük alıcısıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.