İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii: İran, nükleer anlaşma ile ilgili her türlü senaryoya karşı hazırlıklı

  • 24 Aralık 2019
  • 2.368 kez görüntülendi.
İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii: İran, nükleer anlaşma ile ilgili her türlü senaryoya karşı hazırlıklı

Avrupa’nın Snapback mekanizmasının devreye sokulması ile ilgili çelişkili açıklamalarına tepki gösteren Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, İran’ın nükleer anlaşma ile ilgili her türlü senaryoya karşı hazırlıklı olduğunu kaydetti.

Snapback mekanizması, nükleer anlaşmada öngörülen anlaşmazlıkların çözümüne ilişkin bir mekanizmadır, başka bir deyişle BM Güvenlik Konseyi’nin 2231 sayılı kararnamesi öncesi kararnamelerde öngörülen yaptırımların geri getirilmesine izin veren bir mekanizmadır.

Hükümet Sözcüsü Rebii bugün düzenlediği basın toplantısında, Avrupalılar’ın kendi yükümlülüklerini yerine getirmediklerine işaretle, nükleer anlaşma taraflarının tehdit yerine kendi yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerektiğini söyledi.

Rebii, Avrupa ülkelerinin kendi yükümlülüklerini yerine getirmesi halinde İran’ın nükleer yükümlülüklerini hafifletme yolundan dönebileceğini sözlerine ekledi.

Hükümet Sözcüsü, İran’ın Avrupalı ülkeler tarafından gelen tehditler karşısında kendi yasal hakkından vazgeçmeyeceğini de belirtti.

ABD’nin İran’a karşı zalimce yaptırımlarına dikkat çeken Rebii, İran’ın direniş ve yerli üretim kabiliyetinin arkasına yaslanıp, diplomasi kapasitesini kullanmak suretiyle ABD’nin yaptırımlarını etkisizleştireceğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.