İran Hükümet Sözcüsü: Kargaşaya Sevinenler İran’ın Düşmanlarıdır

  • 02 Ocak 2018
  • 888 kez görüntülendi.
İran Hükümet Sözcüsü: Kargaşaya Sevinenler İran’ın Düşmanlarıdır

İran Hükümet Sözcüsü; itirazın vatandaşlık hakkına göre, vatandaşların kendi sesi ve mesajını yetkililerle ulaştırabilecek tanınmış bir hak olduğunu kaydetti.

İran İslam Cumhuriyeti Hükümet Sözcüsü Muhammed Bakır Nobaht bugün düzenlediği basın toplantısında; protesto ile kargaşa arasındaki farka işaretle, hükümetin itirazı vatandaşlık hakkına göre, vatandaşların kendi sesi ve mesajını yetkililerle ulaştırabilecek tanınmış bir hak olarak gördüğünü vurguladı.

Anayasada isyan ile itirazın sınırının belirlendiğini hatırlatan Nobaht; son günlerde bazı kargaşa örneklerini gördüklerini ifade etti.

Nobaht ayrıca, kargaşa ile mücadele etmek isteyenlerin kanun çerçevesinde hareket etmeleri gerektiğini belirtti.

Hükümet ve İslam Cumhuriyeti nizamının kargaşa sırasında gerek polis olsun gerek kargaşa çıkaran olsun hayatını kaybedenlerin İranlı olduğu için üzgün olduğunu söyledi.

Hükümet Sözcüsü; bazı yabancı yetkililerin İran’daki olaylardan mutlu olduğuna işaretle, onların İran’ın düşman olarak gördükleri için mutlu olduklarını belirtti.

Nobaht ayrıca, İran’ın basiretli ve nüktedan halkının herkese sorunların çözümünün birlik sayesinde gerçekleşeceğini göstereceğinden emin olduğunu dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.