İran hükümetine nükleer kazanımları koruması için bağlayıcılık getiren kanun teklifi İran meclisinde görüşülüyor

  • 17 Haziran 2015
  • 1.039 kez görüntülendi.
İran hükümetine nükleer kazanımları koruması için bağlayıcılık getiren kanun teklifi İran meclisinde görüşülüyor

İran İslam Cumhuriyeti hükümetine nükleer kazanımları koruması için bağlayıcılık getiren kanun teklifi, İslami Şura Meclisi’nin önceliğine alınıyor.
İslami Şura Meclisi üyeleri 185 evet oyuyla, İran hükümetine nükleer hak ve kazanımları koruması konusunda bağlayıcılık getiren kanun teklifi mecliste öncelikli olarak görüşülmesi kabul edildi.
İslami Şura Meclisi Başkan Yardımcısı Muhammed Hasan Ebuturabi Ferd bu bağlamda yaptığı açıklamada, İran halkının kaygıları ve İslam İnkılabı Rehberi’nin tavsiyeleri doğrultusunda nükleer şehitlerin akan kanına değer vermek ve nükleer teknolojiye sahip çıkmak amacıyla hükümete nükleer kazanımları koruması için bağlayıcılık getiren teklifin yüzde 92 oy oranıyla onaylandığını ifade etti.
İslami Şura Meclisi’nin kararı uyarınca, 5+1 grubuyla nükleer müzakerelerin sonuçları bu teklifteki gereklerin şeffaf bir biçimde uyulması ve İslami Şura Meclisi’nce onaylanması halinde geçerli olacak.
BM Güvenlik Konseyi, AB ve ABD hükümeti ve kongresince uygulanan tüm yaptırım kararlarının tamamen ve bütün olarak iptali, UAEA’nın İran’ın nükleer tesislerinde konvansiyonel denetim yapılması ve hangi bahaneyle olursa olsun bilim adamlarıyla görüşülmemesi, kritik ve askeri mekanların denetime açılmaması, bu teklifte yer alıyor.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.