İran içişleri bakanı: İran ve Türkiye güvenlik alanında iyi başarılar elde etmişlerdir

  • 10 Aralık 2017
  • 1.004 kez görüntülendi.
İran içişleri bakanı: İran ve Türkiye güvenlik alanında iyi başarılar elde etmişlerdir

İran İslam Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Abdurrıza Rahmani Fazli, İran ve Türkiye’nin iyi ilişkilerine işaretle, Ankara ve Tahran’ın güvenlik alanlarında iyi başarılar elde ettiğini söyledi.

İran ve Türkiye’nin iyi ilişkilerine işaretle, ‘’İki ülkenin birçok ortak konusu vardır ve iki ülkenin güvenlik alanındaki iyi ilişkilerine binaen, iki ülke ortak güvenlik komisyonunun Türkiye’de düzenlenmesi ve yol haritasının belirlenmesi kararlaştırıldı’’ diyen Fazli, dün Tahran’da Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştükten sonra düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, görüşmede terörizm, sınırlar, uyuşturucu, insan kaçakçılığının gündeme geldiğini belirtti.

İki ülkenin bölgesel düzeyde güvenlik alanında işbirliği ile iyi başarılar elde ettiğini ifade eden Fezli, iki ülkenin güvenli sınırlar, ekonomik ve ticari işbirliği ve güvenlik işbirliğini geliştirmek istediklerini söyledi.

Fazli, ‘’İki ülkenin işbirliği, bölgede kalıcı güvenlik, ekonomik, siyasi, ticari ve barış ile istikrarın temellerinin oluşmasına dönüşebilir ve burada önemli olan iki ülkenin bu husustaki iradesinin varoluşudur’’ dedi.

İslam ülkeleri düşmanlarının fitne çıkarma peşinde olduklarını ifade eden Fazli, ‘’Türkiye gibi İslam ülkeleri ile Irak ve Suriye’de terör örgütü IŞİD’in hezimete uğramasında işbirliği yaptığımız gibi, bu işbirliği diğer komploların ortadan kaldırılmasında da devam edebilir’’ dedi.

Türkiye içişleri bakanı Süleyman Soylu da İran ve Türkiye’nin işbirliğinin bölgede özellikle güvenlik alanında ve istikrarın sağlanmasında önemli olduğunu belirterek Fazli ile terörizmden, sınırların güvenliği ve her türlü kaçakçılık konularını incelediklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.