İran İçişleri Bakanı: Suudi Arabistan, Siyonistler’le aynı çizgide yer almamalı

  • 11 Ocak 2016
  • 883 kez görüntülendi.
İran İçişleri Bakanı: Suudi Arabistan, Siyonistler’le aynı çizgide yer almamalı

İran İçişleri Bakanı, bölge halkının Suudi Arabistan’ın Siyonistler ve ABD’nin çıkarları yönünde tutum izlemesini kabul etmediğini ifade etti.

Bir heyet Başkanlığında resmi bir ziyarette bulunmak üzere bugün Suriye’nin başkenti Şam’a giden İran İçişleri Bakanı Abdur-Rıza Rahmani Fazli, Suudi Arabistan’ın teröristler, şirretlik ve şiddette desteğinin bölgedeki Müslüman halkının tarihi hafızasında kalacağını ve İslam dünyasında Suudi Arabistan’a karşı yargılamanın süreceğini kaydetti.

Suudi Arabistan’ın İslam dünyasındaki kendi yeri ve konumunu bilmesi gerektiğini söyleyen Rahmani Fazli, Riyad’ın İslam dünyasına gelen zararın bütün bölge Müslümanları’na gelmiş olduğunu anlaması gerektiğini vurguladı.

İran İçişleri Bakanı, İslam dünyasındaki büyük fitne, bölünmüşlük, çatışma ve anlaşmazlıkların çözüme kavuşmasını ve emperyalizm unsurlarının hakkettiği cezayı almasını temenni etti.

İranlı Bakan, Suudi Arabistan ve müttefiklerinin bugün Suriye, Irak ve Yemen’de sonuçsuz planları olduğuna işaretle, Suriye’ye, eğitim alanında işbirliği, bilgi dengesi sağlanması, insan kaçakçılığıyla mücadele ve güvenlik konularını görüşmek üzere geldiğini kaydetti.

İran İçişleri Bakanı bugün suriye İçişleri Bakanı ve Başbakanı ile görüşüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.