İran içişleri bakanından Pakistan’la işbirliklerinin geliştirilmesine vurgu

  • 11 Nisan 2018
  • 892 kez görüntülendi.
İran içişleri bakanından Pakistan’la işbirliklerinin geliştirilmesine vurgu

İran içişleri bakanı Abdurrıza Rahmani Fazli, sınır güvenliği ve iki ülke sınır eyaletleri ve bölgelerinin iktisadi kalkınmasının iki ülkenin stratejik hedefleri olduğunu söyledi.

İran içişleri bakanı, dün gece ‘Pakistan İslam Cumhuriyeti Milli Günü’ anma merasiminde yeni sınır gümrük kapılarının açılması, sınır ticareti pazarlarının arttırılması, kanunsuz geçişlerin kontrolü, uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadele, şer ve terör örgütlerine karşı mücadelenin iki ülkenin en önemli işbirliği hedeflerinden olduğunu söyledi.

İran içişleri bakanı, İran ve Pakistan’ın 70 yıldır dostane, kardeşçe ve dengeli ilişkilere sahip olduğunu ve bu süreçte karşılıklı saygı ve ortak çıkarların dikkate alındığını söyledi.

İran içişleri bakanı, Seyyid Imam Ali Hamaneyin Pakistan’la ilişkilerin gelişmesine önem verdiği ve vurgu yaptığını da hatırlatarak, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesini istedi.

Rahmani Fazli, İran’ın dünyanın en büyük gaz rezervine sahip bir ülke olarak enerji alanında Pakistan ile her türlü işbirliğine hazır olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.