İran İçişleri Bakanı’ndan Suudi mevkidaşına mektup

  • 01 Ekim 2015
  • 948 kez görüntülendi.
İran İçişleri Bakanı’ndan Suudi mevkidaşına mektup

Ä°ran İçiÅŸleri Bakanı, Suudi İçiÅŸleri Bakanı’na yazdığı mektupta, hac organizasyonu sırasında vuku bulan acı olayların incelenmesi ve maÄŸdurların durumuyla acil ilgilenilmesi için, Ä°ran ve Suudi Arabistan’ın ortak güvenlik ve teknik iÅŸbirliÄŸi komitesinin kurulmasını istedi.
Ä°SNA haber ajansında yer alan habere göre, Ä°ran İçiÅŸleri Bakanı Abdur-Rıza Rahmani Fazli’nin Suudi mevkidaşı Muhammed Bin Naif Bin Abdul-Aziz Al-i Suud’a yazdığı mektupta, Mina olayından daha acı verici olanın, Beytullahul-Haram ziyaretçilerinin her türlü güvenliÄŸini kanunen, örfen ve ahlaken üstlenen organizatörlerin, sorumluluk üstlenmemesi ve hakkıyla iÅŸbirliÄŸi yapmamaları olduÄŸunu belirtti.
Ä°ran İçiÅŸleri Bakanı mektubunda, Suudi Arabistan İçiÅŸleri Bakanı’nın iÅŸbirliÄŸi yapması ve hac menasiki organizatörlerin, Ä°ranlı temsilcileriyle samimiyet, ciddiyet ve sorumluluk duygusuyla iÅŸbirliÄŸi ve teamülü için talimat vermesine vurgu yaptı.
Ä°ran İçiÅŸleri Bakanı’nın Suudi mevkidaşına yazdığı mektup, ÇarÅŸamba günü Suudi Arabistan’ın Tahran maslahatgüzarına teslim edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.