İran: İki Aşamalı Anlaşma Yapmayacağız, Hedef Bütün Konularda Çözüm Yolunun Bulunmasıdır.

  • 30 Mart 2015
  • 655 kez görüntülendi.
İran: İki Aşamalı Anlaşma Yapmayacağız, Hedef Bütün Konularda Çözüm Yolunun Bulunmasıdır.

İran ve 5+1 grubu arasında nükleer konuda Lozan’da görüşmeler devam ederken İran nükleer heyeti üst düzey üyesi ve İran dışişleri bakan yardımcısı Seyyid Abbas Erakçi, ‘iki aşamalı anlaşma yapmayacağız ve hedef, bütün konularda çözüm yolunun bulunması ve yazıya dökülmesidir” dedi.

İRİB 2. Kanalına Lozan’da nükleer müzakerelerle ilgili gelişmeler hakkında açıklama yapan Erakçi, şu ana kadar hiçbir anlaşmaya varılmadığını belirterek; ”yapılan şayialar ve kamuoyu oluşturmalara dair yapılan çalışmalar sırf siyasi amaçlıdır ve bir gerçek var ki, o da şu ana kadar nükleer konuda bir anlaşmaya varılmadığıdır. Birçok zor konularda çözüm yolları bulundu ama iki üç konuda çözüm yolu henüz bulunamadı” diye konuştu.

Erakçi, açıklamasının devamında, çözüm yollarının bulunmasından sonraki aşamanın bunların yazıya dökülmesi olacağını ve bütün tarafların kabul edebileceği bir anlaşma taslağının çerçevesini çıkarmak olacağını ve bunun için de birkaç aya ihtiyaç olacağını ve bunun da çok zaman alacağını söyledi.

İran dışişleri bakan yardımcısı bugün de nükleer müzakerelerin çeşitli şekillerde çok yoğun bir şekilde sürdürüleceğini belirterek; son iki günde 5+1 grubu dışişleri bakanları ve AB dış siyaset sorumlusunun Lozan’a geldiklerini ve bu gelişmeyle nükleer müzakerelerin daha da ciddi bir hal alacağını söyledi.

Erakçi, İran’ın nükleer müzakerelerde barışçı nükleer çalışmaların devamı ve yaptırımların tamamen kaldırılmasındaki kararlılığını sürdürdüğünü belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.