İran ile Airbus ve Boeing firmaları arasında görüşme

  • 25 Ocak 2016
  • 877 kez görüntülendi.
İran ile Airbus ve Boeing firmaları arasında görüşme
İran Şehircilik ve Ulaştırma Bakanı, İran havacılık filosunun yenilenmesi için Airbus ve Boeing uçak firmaları ile görüymelerin yapıldığını bildirdi.

Tahran’da düzenlenen 2016 İran Havacılık konferansı kulisinde muhabirlere konuşan İran Şehircilik ve Ulaştırma Bakanı Abbas Ahundi, Boeing firmasının viza çıkarılmasında yaşanan gecikme nedeniyle İran’a gelememesine rağmen orta ve kısa mesafeli uçakların satın alımı konusunda bu firmayla görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

İran’ın kendi havacılık filosunu yenilemek için bir kaç kısa mesafeli uçağın yanı sıra 400 adet de orta ve uzun mesafeli uçağa ihtiyacı olduğunu belirten İran Şehircilik ve Ulaştırma Bakanı Ahundi, bu konuda görüşmelerin devam ettiğini ve İran’ın gerek ülke içinde ve gerekse dünyanın muhtelif merkezlerine uçak seferlerinin artırılmasının planlandığını bildirdi.

Ahundi ayrıca Airbus firmasından da 114 adet yolcu uçağının satın alınacağını bildirdi.

Öte yandan 2016 İran Havacılık Zirvesi’nin kulisinde konuşan Iran Air Havayolları Firması Başkanı Ferhad Pervereş, yaptırımların kaldırılmasından sonra İran uçaklarının Avrupa havaalanlarında yakıt sorunu bertaraf edildiğini belirtti.

Pervereş, yaptırımların kaldırılması ile birlikte başka ülkelerde yakıt bedelini ödeme sorunu da çözümlendikten sonra İran uçakları bütün dünyaya rahatça sefer yapabileceğini kaydetti.

Airbus firmasından uçak alımına da değinen Pervereş, bu yıl Airbus uçak firmasından 114 yeni uçak alımını gerçekleştireceklerini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.