İran ile Arnavutluk arasında ekonomik işbirliği başlıyor

  • 15 Ocak 2017
  • 1.200 kez görüntülendi.
İran ile Arnavutluk arasında ekonomik işbirliği başlıyor

İran Ticaret Odası Başkanı Şafei, İran ve Arnavutluk arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Üst düzey ekonomik bir heyetle Tahran’da bulunan Arnavutluk Dışişleri Bakanlığı Ditmir Buşati’nin İran Ticaret Odası Başkanı Şafei ile görüştüğü açıklandı.

Görüşmede, İran Ticaret Odası Başkanı Gulam Hüseyin Şafei, Arnavutluk tarafından üst düzey ekonomik bir heyetin ziyarette bulunmasının, iki ülkenin ekonomik ilişkilerini geliştirmeyi hedeflediklerini gösterdiğini belirtti.

İran-Arnavutluk arasındaki ekonomik işbirliğine işaret eden Şafei, iki ülke arasındaki karşılıklı ekonomik işbirliğin arttırılması yönünde özel sektörün etkin rol oynayabileceğine dikkat çekti.

Şafei, son yıllarda İran’ın ekonomik bakımından kaydadeğer büyüme kazandığını açıklayarak, ticaret alanındaki yeni düzenlemeler ve kuralların yatırım için birçok avantaj sağladığını söyledi.

İran’ın ekonomik alanda göze çarpan sıkıntısının banka sorunları olduğunu kaydeden İranlı yetkili, bu yüzden sorunların giderilmesi doğrultusunda karşılıklı görüşmelerin yapılmasının gerekli olduğunu ifade etti.

Arnavut yetkili de bu görüşmede, karşılıklı işbirliğine ilgi gösterdiğini belirterek, ticart konusunda karşılıklı işbirliğin ivme kazanması için ciddi adımların atılmasının gerekli olduğuna vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.