Ä°ran ile Çin’den bankacılık alanında büyük atılım

  • 16 Eylül 2017
  • 1.207 kez görüntülendi.
Ä°ran ile Çin’den bankacılık alanında büyük atılım

İran Merkez Bankası ile Çin’in Kalkınma Bankası arasında karşılıklı işbirliğini arttırmak amacıyla mutabakat zaptının imzalandığı belirtildi.

İran Merkez Bankası ile Çin’in Kalkınma Bankası arasında karşılıklı işbirliğini arttırmak amacıyla mutabakat zaptı imzalandı.

İran’da üretim ve inşaat alanındaki projelere 15 milyar dolarlık finsnaman sağlanacağı amaçlanan ön anlaşma kapsamında iki banka arasında teknik, bankacılık işlemleri ile insan kaynakları eğitimi konularında yakın işbirliği artacak.

Öte yandan çalışma ziyareti kapsamında Çin’e giden İran Merkez Bankası Başkanı Seyf, Çin’in Kalkınma Bankası Başkanı ile görüştü.

Seyf bu görüşmede, Tahran-Meşhed Demiryolu Hattı Elektrifikasyon Projesi konusunda iki banka arasında imzalanan anlaşmaya dikkati çekerek, şunları kaydetti: Böylesi yakın işbirliğinin artması, İran-Çin mali ve ticaret ilişkilerinde yeni bir sayfa açıldığını gösteriyor. Bunun yanı sıra  Çin bankalarından gelen destek, iki ülke arasındaki uzun vadeli ekonomik ve mali ilişkilerin gelişmesine sebep olacaktır. Bunlar takdire şayan bir harekettir.

Finansal ve bankacılık ilişkilerinin ele alındığı görüşmede, finansman sağlama, bankacılık işbirliğiyle dış t

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.