İran ile Kırgızistan, Ortak Bildiri yayımladı

  • 07 Eylül 2015
  • 807 kez görüntülendi.
İran ile Kırgızistan, Ortak Bildiri yayımladı

İran İslam Cumhuriyeti ile Kırgızistan, iki tarafın ilgilendiği alanlarda ikili işbirliğinin daha da güçlendirilmesine vurgu yaptı.
İran İslam Cumhuriyeti ve Kırgızistan cumhurbaşkanları Hasan Ruhani ve Almasbek Atambayev’in yayımladığı ortak bildiride, ikili ticaretin güçlendirilmesi ve çeşitlendirilmesi için gereken tedbirlerin alınmasına ve çeşitli alanlarda ortak kuruluşların kurulması ve yatırım zeminleri konusunda işbirliğinin arttırılması amacıyla gereken anlaşmaların yapılması ve tamamlanmasına vurgu yapıldı.
Atambayev’in Tahran ziyaretinin ardından İran ve Kırgızistan cumhurbaşkanlarınca yayımlanan bildiride, kültür, eğitim, bilim, teknoloji, spor çevre ve diğer insancıl alanlarda işbirliğinin geliştirilmesinin iki dost milletinin ortak çıkar ve ülkülerine uygun olduğu ve iki milletinin yakınlaşmasına katkı sağlayacağına vurgu yapıldı.
Açıklamanın devamında, ikili ilişkiler ve önemli bölgesel ve sorunların ele alınması konusunda, iki ülke arasında siyasi istişarelerin sürekli olarak düzenlenmesinin altı çizildi.
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin resmi daveti üzerine üst düzey siyasi ve iktisadi bir heyet başkanlığında, Cuma günü Tahran’a geldi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.