İran ile Rusya S-300 Füze Sistemi Hususunda Anlaştı

  • 15 Ağustos 2016
  • 970 kez görüntülendi.
İran ile Rusya S-300 Füze Sistemi Hususunda Anlaştı

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Üyesi Muhammed İbrahim Rezayi, İran’ın  S-300 Füze Sistemi konusunda Rusya hakkındaki şikâyetini geri çektiğini açıkladı.

Rezayi, İran’ın S-300 Füze Sistemi’nin teslim edilmesindeki gecikme nedeniyle Rusya hakkındaki şikâyetini geri çekmesiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Bugünkü şartlarda Rusya İran’ın bölgedeki en önemli müttefiki haline gelmiştir. İki ülkenin  çeşitli alanlarda çok iyi ilişkileri vardır ve bu ilişkiler artmaktadır. İki ülke son birkaç yılda anlaşmazlıklarını giderme ve ortadan kaldırma çabasındadır ve S-300 Füze Sistemi’nin teslimi konusu da bu anlaşmazlıklardan biridir.

İran’ın Batı tarafından uygulanan zalimce yaptırımlara maruz kaldığı yıllarda Rusya bu yaptırımlardan dolayı S-300 Füze Sisteminin teslimi konusundaki taahhütlerini yerine getiremezdi. Bu nedenle İran İslam Cumhuriyeti hakkı olanı almak için Moskova’dan bu gecikme nedeniyle uğradığı zarardan dolayı şikâyetçi oldu ve şuan son bir yılda Rusya tarafından füze sisteminin zamanında teslimi konusunda atılan olumlu adımlara, anlaşmalara şahit olmaktayız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.