İran ile Türkiye ekonomik ilişkilerinin önündeki engellerin kaldırılmasına vurgu

  • 04 Ocak 2017
  • 940 kez görüntülendi.
İran ile Türkiye ekonomik ilişkilerinin önündeki engellerin kaldırılmasına vurgu

İran İslam Cumhuriyeti Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı, İran ile Türkiye arasında ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi önündeki engellerin kaldırılması için çabaların artmasına vurgu yaptı.

Fars Haber Ajansının verdiği habere göre, İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı bugün Ankara’da İran Büyükelçiliği çalışanlarına hitaben yaptığı konuşmada, dış yatırımların teşviki çerçevesinde yapılan çalışmalar, nükleer anlaşmanın yaptırımların kaldırılmasındaki olumlu rolü ve İran’da ekonomik baskıların azalması hakkında bir rapor sundu.

Muhammed Rıza Nimetzade, İran ve Türkiye’nin ikili ticaret hacmini 30 milyar dolara çıkarma hedefine işaretle, ekonomik işbirliğinin arttırılması ve önündeki engellerin kaldırılması için verilen çabaların önemine vurgu yaptı.

İran Sanayi Bakanı, Ankara’da dün Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile biraraya gelerek, tercihli ticaret listesinin genişletilmesini ele aldı.

hali hazırda İran, 125 Türk ürünü için tarife indirimi uygularken, Türkiye de 140 İran malını indirimli ürünler listesine almıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.