İran ile Türkiye genelkurmay başkanları görüştü

  • 15 Eylül 2017
  • 1.206 kez görüntülendi.
İran ile Türkiye genelkurmay başkanları görüştü

İran İslam Cumhuriyeti ve Türkiye genelkurmay başkanları Tümgeneral Muhammed Bakıri ile Orgeneral Hulusi Akara telefonla yaptıkları görüşmede, IKBY’nin yapmayı planladığı referandum kararının tehlikeli sonuçlarına ve mazlum Myanmarlı Müslümanlar’a insani yardımların arttırılması zaruretine vurgu yaptılar.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre İran ve Türkiye genelkurmay başkanları görüşmede ikili işbirliği ve münasebetlerin geliştirilmesine vurgu yaparak, Irak Kürdistan bölgesinin ayrılması referandumunun etki ve sonuçlarının böle güvenliği, istikrarı ve sebatı için tehlikeli olarak nitelediler.

İran ve Türkiye genelkurmay başkanları arasında perşembe günü gerçekleşen telefon görüşmesinde IKBY’nin yapmayı planladığı referandumun tehlikeli olduğu vurgulandı.

Bu görüşmede, IKBY’nin 25 Eylül’de yapmayı planladığı referandumun bölgenin güven ve istikrarını tehlikeye sürükleyeceği belirtildi.

Görüşmede ayrıca bölgede siyasi, toplumsal ve güvenlik alanlarda birçok krize yol açacak IKBY’nin bağımsızlık referandumu kararının iptali için Irak’a komşu ülkelerin ciddi girişimlerde bulunmaları gerektiği vurguladı.

Sözkonusu telefon görüşmesinde İran ile Türkiye genelkurmay başkanları, Myanmarlı Müslümanlar ordu ve budistler tarafından uygulanan zalim ve insanlık dışı girişimleri kınayarak, İslam ülkeleri ve BM dahil uluslararası kurum ve kuruluşlara bu insanlık dışı eylemlere son verilmesi için çağrıda bulunuldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.