İran İle Venezuela Dışişleri Bakanları Görüştü

  • 17 Nisan 2016
  • 930 kez görüntülendi.
İran İle Venezuela Dışişleri Bakanları Görüştü

İran ve Venezuela dışişleri bakanları, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi yollarını ele aldılar.

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif ve Venezuela dışişleri bakanı Delcy Rodriguez ile beraberindeki iktisadi üst düzey heyet, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve ilgi duydukları konuları ele aldılar.

İran dışişleri bakanı, İran’ın her zaman Venezuela ile iyi ilişkilere sahip olduğunu belirterek; iki ülke ilişkilerinin geçmişe göre daha da artması gerektiğini zira bunun iki ülkenin çıkarlarına olacağını söyledi.

İran dışişleri bakanı, iki ülkenin uluslararası konularda da görüş alış verişi içinde olmasına temasla, uluslararası kuruluşlarda da iki ülke arasında yapıcı ve yakın işbirliklerinin olması gerektiğini örnek olarak da Bağlantısızlar Hareketi’nin çalışmalarının daha başarılı bir şekilde olmasında işbirliğinin zaruri olduğunu söyledi.

Sözkonusu görüşmede Venezuela dışişleri bakanı da, petrol alanında yaşanan gelişmelere temasla, Venezuela’nın petrol ihraç eden ülkeler teşkilatı OPEC üyeleriyle görüşmelerinde her zaman İran’ın petrol üretim miktarını arttırması ve geçmişteki kotasına dönmeye hakkı olduğuna vurgu yaptığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.