İran İnsan Hakları Komitesi, İngiltere’yi sert şekilde eleştirdi

  • 18 Ağustos 2016
  • 816 kez görüntülendi.
İran İnsan Hakları Komitesi, İngiltere’yi sert şekilde eleştirdi

İran Yargı Erki İnsan Hakları Komitesi, insan hakları karnesi çok kötü olan İngiltere’nin, uluslararası insan hakları örgütlerine üye olma yetkisine sahip olmadığına vurgu yaptı.

İran İnsan Hakları Komitesi, İngiliz Dışişleri Bakanlığı’nın 2016 yılı ilk yarısında İran’da insan hakları durumu ile ilgili temelsiz raporuna gösterdiği tepkide, İngiltere’nin çocuk katilli Siyonist rejim, Al-ı Halife rejimi ve Suriye’deki teröristlere desteğinin, İngiltere’nin uluslararası ve İslami kurallara göre insan haklarını ihlal ettiğini kanıtladığını belirtti.

Yapılan açıklamada, Irak, Afganistan, Bahreyn ve Yemen’de binlerce masum çocuk ve kadının İngiltere’nin başka ülkelere geniş şekilde sattığı silahlar yüzünden doğrudan veya dolayı katliamının, on binlerce insanın canını tehlikeye atan bazı uyuşturucu kaçakçılarının idam edilmesiyle kıyas edilemeyeceği bildirildi.

İran İnsan Hakları Komitesi ayrıca, Kadın hakları konusunda siyah karnesi olan İngiltere’nin İran’daki büyük konuma sahip kadınların durumunu eleştirme yetkisi ve hakkına sahip olmadığını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.