İran İnsan Hakları Kurumu: Batılı ve Siyonistler kendi tekelci siyasetlerine son versinler

  • 25 Mart 2019
  • 1.309 kez görüntülendi.
İran İnsan Hakları Kurumu: Batılı ve Siyonistler kendi tekelci siyasetlerine son versinler

İran Yargısı’na bağlı İnsan Hakları Kurumu, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nin İran karşıtı son bildirisinin yasadışı olduğunu bildirdi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, Cenevre’deki en son toplantısında İran’daki özel raportörünün görev süresini bir yıl daha uzatması yönündeki İsveç önerisini onaylamıştı.

İran İnsan Hakları Kurumu, özel raportörün İran İslam Cumhuriyeti’ne atanmasının açıkça haksız ve meşru olmayan bir siyasi reddetme eylemi olduğunu belirtti.

İran yargısının sözkonusu kurumu, raportörlerin Washington, Londra, Paris ve Tel Aviv’e bağlı  medya kurumlarına onların istediği şekilde rapor hazırlamalarına işaretle, ‘Bu tür kararlar insan haklarının bağımsızlığını ihlal etmektedir. Bundan dolayı bu gibi raporların bağımsızlığı ve tarafsızlığı sözkonusu olamaz’ ifadesine yer verdi.

İran’ın yayınladığı sözkonusu bildiride, Batılı ülkeler ve sözde insan haklarından dem vuran kuruluşlar, siyasi maksatlı yayınladıkları bildiriler ve raporlarla, bir milleti ve devleti karalayamayacaklarını zira sözkonusu bildiriyi destekleyen ülkelerin bizzat  tarihlerinin insanlık dışı cinayetlerle dolu olduğu kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.