İran Irak ile yargıda işbirliğini geliştirmeye hazır

  • 01 Mart 2018
  • 1.024 kez görüntülendi.
İran Irak ile yargıda işbirliğini geliştirmeye hazır

İran adalet bakanı Alirıza Avai, İran’ın her zaman Irak halkı ve hükümetinin yanında olduğunu belirterek, ”İran İslam Cumhuriyeti yargı ve hukuki alanda tecrübelerini Irak’a vermeye hazırdır’ dedi.

İRNA’nın haberine göre, Alirıza Avai, dün Cenevre’de  BM insan hakları şurasının 37. konferansında Irak adalet bakanı Haydar ez’Zameli ile görüşmesinde, iki ülke arasında ticaret hacminin arttığına temasla, İran ve Iraklı tüccarların hukuki  sorunlarının çözümünün zaruri olduğunu söyledi.

İran adalet bakanı, ayrıca Irak halkı ve hükümetinin terörizme karşı zaferi ve teröristlerin işgal ettiği toprakları geri almasına işaretle, iki ülke arasında her alanda ilişkiler ve işbirliğinin güçlendirilmesine vurgu yaptı.

Irak adalet bakanı da, Irak halkı ve devletinin teröristleri yenilgiye uğratmasında İran’ın seçkin rolünün olduğunu belirterek, bu rolün asla unutulmayacağını ve şimdi de Irak’ın yeniden yapılanmasında İran’ın yardımlarına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Irak adalet bakanı, İran ve Irak arasında yargı ve hukuk alanında  işbirliğinin gelişmesine önem verdiklerini bu doğrultuda İran’ın tecrübelerinin Irak’a intikali, yargı personelinin eğitimi ve özellikle de işadamlarının sorunlarının giderilmesi için hakem merkezinin oluşturulması konusunda işbirliğinin zaruri olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.