İran, Irak’ın meşru hükümetini her şekilde destekleyecek

  • 06 Şubat 2017
  • 1.084 kez görüntülendi.
İran, Irak’ın meşru hükümetini her şekilde destekleyecek

İran İslam İnkılabı Rehberi Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, İran’ın teröre karşı mücadelede Irak’ın meşru hükümetine her türlü desteği sağlayacağını vurguladı.

Tahran’da bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Irak Özel Temsilcisi Jan Kubis, İran İslam İnkılabı Rehberi Başdanışmanı Velayeti ile görüştü.

İran İslam İnkılabı Rehberi Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Irak Özel Temsilcisi Jan Kubis arasında gerçekleşen ikili görüşmede Irak’ın son durumu ve bölgesel konular ele alındı.

Görüşmede Velayeti, Ortadoğu’nun büyük sorunlarına işaret ederek, “Bölge masum halkına karşı uygulanan cinayetlerin kaynağı dış güçlerinin düzenlediği komplolar ve müdahalelerdir. Bu girişimler aleyhine ciddi bir irade oluşturmak gerekir. Ayrıca bu konuda Birleşmiş Milletler’in rolü oldukça fazladır” değerlendirmesini yaptı.

İran-Irak ilişkilerine dair Velayeti, “İran ve Irak derin ve tarihi ilişkilere sahiptir. İki ülkenin devleti ve halkı her zaman ilişkilerin geliştirilmesi yönünde ciddi adımlar atmıştır. İran İslam Cumhuriyeti, teröre karşı mücadelede masum Irak milletinin yanında bulunmuştur. Ayrıca Irak ve Suriye’ye istikrar ve huzurun sağlanması doğrultusunda bir hayli çaba sarf etmiştir” açıklamalarında bulundu.

“Irak’ın geleceği bölge ülkelerinde istikrar ve sükunetin sağlanmasıyla doğrudan ilgisi var. İran, teröre karşı mücadelede Irak meşru hükümetine her türlü destek sağlar ve bu ülkede istikrar ve demokrasinin kurulması için yardım eder” diyen İranlı yetkili, İran’ın Irak devletinin daveti üzerine orda bulunduğunun altını çizdi.

BM Genel Sekreteri’nin Irak Özel Temsilcisi de söz konusu görüşmede, “Tüm bölge ülkeleri Irak’la yakından ilgileniyor. İnsani yardımlar ve bölgenin istikrarlı barışı yeni BM Genel Sekreteri için önemlidir” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.