İran irşad ve kültür bakanından İran sinemasıyla ilgili açıklama

  • 29 Ocak 2017
  • 1.005 kez görüntülendi.
İran irşad ve kültür bakanından İran sinemasıyla ilgili açıklama

Ä°ran Ä°slami Ä°rÅŸad ve Kültür Bakanı Seyyid Rıza Salihi Emiri, Ä°ran sinemasının dünyada baÅŸarılı bir ÅŸekilde konumu sürdürmesi ve dünya üretim kanallarına baÄŸlanması yönündeki çabalarının gerçekte, Ä°slami Ä°ran’ın güçlü aÄŸacının Ä°ran sineması adında büyük bir meyve vermesine sebep olduÄŸunu söyledi.

Salihi Emiri, Tahran’da  35. Fecr film festivalinin açılış merasiminde yaptığı konuÅŸmada, Ä°ran sinemasının ahlaki deÄŸerler taşıdığını belirterek, Ä°ran sinemasının sosyal hasarlar ve eksiklikleri dikkate alarak  toplumun dertlerini ve onların sorunlarını çözmeye yönelik  çaba harcadığını söyledi.

Ä°ran Ä°slami Ä°rÅŸad ve Kültür Bakanı, Fecr Film Festivali’nin Ä°ran sineması için bir iftihar vesilesi olduÄŸunu belirterek, Ä°ran sinemasının bugün toplumun etkili ve açık sözcüsü olduÄŸunu belirtti ve Ä°ran’da Ä°slam inkılabının zaferinden sonra  İran sinemasının  tamamen farklı bir ÅŸekilde deÄŸiÅŸtiÄŸini ve büyüdüğünü ve artık Ä°ran sinemasının dünyada kendi konumunu kazanmaya baÅŸladığını söyledi.

Tahran’daki Fecr Film Festivali, 28 Ocaktan 9 ÅŸubat tarihine kadar devam edecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.