İran İslam Cumhuriyeti: Bölge Ülkeleri Müslümanlara Karşı Silahlanacağına, İsrail’e Karşı Silahlansın

  • 31 Mart 2018
  • 1.027 kez görüntülendi.
İran İslam Cumhuriyeti: Bölge Ülkeleri Müslümanlara Karşı Silahlanacağına, İsrail’e Karşı Silahlansın

Kasımi yaptığı açıklamada, ‘’Siyonist rejimin işgali cinayet ve öldürmekte uzun sabıkası olmasına rağmen Trump, Amerikan yönetimi ve bölgenin bazı çiğ ve yeni liderlerinin bu rejimle açık ve gizli ilişki kurma çabaları, bu rejimi Filistinlileri öldürmekte daha da küstahlaştırmaktadır’’ dedi.

İnsanlığa önem veren herkesi ve uluslararası camiayı Siyonist rejim cinayetleri karşısında tepkiye davet eden Kasımi, ‘’Bu hassas dönemde bölge ülkeleri kendi aralarında çatışma ve diğer İslam ülkelerini tehdit için silahlanmak yerine ellerindeki tüm imkanları Siyonist rejimin yayılmacı ve insanlık dışı politikalar aleyhine kullanmalılar’’ dedi.

Bazı bölge ülke liderlerinin Amerika’nın rızasını kazanmak için gizli bir şekilde Siyonist rejimle irtibat halinde olduklarını belirten Kasımi, bu ülkelerin de onlarca Filistinlinin öldürülmesinde de sorumluluk sahibi olduklarını ve bu hususta hesap vermeleri gerektiğini söyledi.

Siyonist rejimin yaptıklarının bu rejimin gayrı insani huyunun göstergesi olduğunu belirten Kasımi, Filistin halkının haklarının verilmesi ve işgalin sona ereceğine kadar İslam ülkelerinin direnmesi gerektiğini söyledi.

Dün Gazze’de düzenlenen Filistin Toprak Günü yürüyüşüne Siyonist rejimin saldırısında en az 15 kişi yaralandı ve 1200 kişi yaralandı.

İsrail’in 30 Mart 1976’da Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koymasının ardından yaşanan olayların anıldığı “Toprak Günü”nde, Filistinli grupların günler öncesinden yaptığı “Büyük Dönüş Yürüyüşü” çağrısına katılmak için halk sabah saatlerinden itibaren sınıra akın etmişti.

Filistin bayrakları taşıyan çok sayıda kişi, 1948’de topraklarından göçe zorlanan Filistinlilerin dönüş hakkını savunmak ve İsrail’i protesto etmek için sınırdaki 6 noktada toplanmak üzere Gazze’nin kuzey, güney ve orta kesimlerindeki bölgelerinden sınıra doğru yürüyüşe geçmişti.

İsrail, 30 Mart 1976’da ülkenin kuzeyindeki Celile bölgesinde yaşayan İsrail vatandaşı Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koydu. Bunun üzerine Filistin halkı, bu gasbı protesto etmek için genel greve gitti ve gösteriler düzenledi.

İsrail polisi gösterilere katılan Filistinlilere ateş açarak 6 kişiyi şehit etti, binlerce kişiyi yaraladı. İsrail’in kuzeyindeki Celile bölgesinde bulunan Deir Hanna beldesinde yaşanan bu olay, polis ile İsrail vatandaşı olan Filistinli kitleler arasında yaşanan ilk kitlesel çatışma olması sebebiyle büyük önem kazandı.

“Toprak Günü” olarak anılan bu olay, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmanın kaynağı olan toprak konusunda Filistinlilerin gösterdiği direnişin simgesi olarak görülüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.