İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı: Amerika, dünya barış ve istikrarı için tehdittir

  • 26 Kasım 2019
  • 969 kez görüntülendi.
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı: Amerika, dünya barış ve istikrarı için tehdittir

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Golamhüseyin Dehgani, Amerika’nın dünyanın tek kimyasal silah sahibi olarak dünya barış ve istikrarı için bir tehdit olduğunu belirterek, bu ülkenin silahlarının bir an evvel imha edilmesini ve bu silahların imhasına kimyasal silahları yasaklayan kurumların daha fazla denetim sağlamalarını istedi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Nükleer Silahlar Konvansiyonu üyesi ülkelerin 24. Konferansında konuşan Dehgani, Saddam rejiminin İran’ın Serdeşt kentine saldırının 32. yıldönümü ve uluslararası nükleer silahlar konvansiyonunun icra gerekliliğinin 22.yılı olduğunu hatırlatarak, kimyasal silah saldırıları kurbanlarına uluslararası yardımın az olduğunu belirtti ve Amerika’nın bu yöndeki tek taraflı ambargolarının gayri insani ve utanç verici olduğunu söyledi.

İktisadi terörizm sayılan bu ambargolara uluslararası camianın karşı gelmesini isteyen Dehgani, bu ambargoların kimyasal silah kurbanlarının ilaçlarının bulunması ve diğer zaruri ihtiyaçlarının giderilmesinde zorluklar yarattığını belirterek bu ambargoların ayrıca uluslararası konvansiyonların çiğnenmesi olduğunu söyledi.

Dehgani, üyelerin kimyasal silahlardan zarar gönlere daha çok yardımcı olmalarını isteyerek, Amerika’nın ilaç nakli ve alımına engel çıkarmasının insanlık cinayeti olarak nitelendirdi.

Dehgani sözlerinin devamında Siyonist rejim İsrail’in  konvansiyona katılmamasının konvansiyonun dünya tarafından uygulanması yönünde tek engel olduğunu ve Siyonist rejimin büyük kitle İmha Silahlarına sahip olduğunu belirterek, tüm ülkelerden bu rejimi konvansiyona katılımı için baskı altına almalarını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.