İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanmasını istedi

  • 19 Şubat 2018
  • 931 kez görüntülendi.
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanmasını istedi

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, bölgede güvenlik ve barışın sağlanması zarureti yönündeki çabaların devam edeceği zaruretini bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre bugün sabah saatlerinde Rusya’da düzenlenecek olan uluslararası Valday düşünce kuruluşunun  konferansına katılmak için bu ülkeye giden İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Moskova havaalanında basın mensuplarına yaptığı açıklamada bu oturumun bölge güvenliği ve istikrarı konusunda İran’ın siyasetleri açıklamak için iyi bir fırsat olduğunu belirterek, Amerika’nın Suriye’deki varlığının çok korkunç bir aşamaya girdiğini bildirdi.

Amerikalıların Suriye’nin bazı bölgelerini işgal etmek istediklerini belirten Zarif, , Amerika’nın Suriye’de bazı azınlıkları kendi piyade gücü olarak kullanmakta olduğunu söyledi.

İran ve Rusya’nın bölgede stratejik tehdit olarak kabul ettikleri hususun Amerika’nın bölgedeki varlığı ve izlediği siyasetler olduğunu belirten İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, bu konferansta bir konuşma yapmanın yanı sıra Rusya dışişleri bakanı Sergey Lavrov ile de görüşerek ikili ilişkiler ve bölgesel meseleleri ele alacağını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.