İran İslam Cumhuriyeti İçişleri Bakan Yardımcısı: Ülke genelinde durum normaldir

  • 03 Ocak 2018
  • 978 kez görüntülendi.
İran İslam Cumhuriyeti İçişleri Bakan Yardımcısı: Ülke genelinde durum normaldir

İran İslam Cumhuriyeti İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikari, ‘’Ülkenin birçok bölgesinde durum normaldir ve halkın işbirliği ve güvenlik güçlerinin çabası ile var olan bazı kargaşalarda kısa sürede sona erecektir’’ dedi.

İRNA’nın bildirdiğine göre  İran İslam Cumhuriyeti İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikari, Milli Güvenlik Konseyi Politikasının durumun kontrolü yönünde olduğunu, polis ve diğer güvenlik güçlerinin de durumu kontrolü ve itiraz edenlere müsamaha ile yaklaştığını söyledi.

Zülfikari, ‘’Kamu mallarına ve halkın mallarına zarar olmadığı sürece Polisi ve güvenlik güçlerinin politikası müsamaha ile olmakta fakat şiddet olayları baş gösterdiğinde güvenlik güçleri de iktidarla uygulamaya geçmişlerdir’’ dedi.

Halkın bazı sorunların var olmasına rağmen kamu düzenini bozanlara eşlik etmediğini ifade eden Zülfikari, ülke genelinde durumun normal olduğunu ve halkın yardımı ile bazı bölgelerdeki kargaşanın da çok yakın zamanda sona ereceğini söyledi.

Geçtiğimiz Perşembe gününden beri İran’ın bazı şehirlerinde küçük çaplı gruplar gösteri ve eylemler düzenleyerek son günlerdeki fiyat artışları ve bazı finans kuruluşlarının iflas etmesi sonucu paralarını geri almakta zorluk çekmelerini protesto etmişlerdir. Ancak yurt dışından finanse edilen bazı kişi ve gruplar da bu halk hareketinin içine karışarak şiddet eylemleri ile olayları saptırmak istemişlerdir.

Bilindiği gibi ABD’nin sözkonusu temsilcisi ve Amerikan başkanı gibi çeşitli ABD’li yetkililer İran’da kaos çıkarmak isteyen isyancı göstericilere destek verdiklerini bildirmişlerdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.