İran İslam Cumhuriyeti, İstanbul’daki terör saldırısını kınadı

  • 11 Aralık 2016
  • 989 kez görüntülendi.
İran İslam Cumhuriyeti, İstanbul’daki terör saldırısını kınadı

İstanbul’daki terör saldırısınıı kınayan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, terörizmin karşısında durmanın tek yolunun uluslararası çapta güçlü bir dayanışma oluşturulması olduğunu bildirdi.

İran Dışişleri Sözcüsü Behram Kasımi, onlarca Türk vatandaşının hayatını kaybedip yaralandığı İstanbul terör patlamalarını şiddetle kınadı.

Kasımi, Türkiye devleti, milleti ve olaydan etkilenenlerin aileleri ve yakınlarına başsağlığı dileyerek, “Dost ve komşu ülke Türkiye’de terör olaylarının devam etmesi ve bu ülkedeki güvensizliklerden dolayı duyduğumuz derin üzüntüyü dile getirerek, teröristlerin bölgemizde korku saçmasının önünde tüm dünya ve bölgedeki ülkelerin birleşip sert bir cevap vermesini istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

İran Dışişleri Sözcüsü, şöyle devam etti: Günümüzde terör yoluyla korku yaymak tüm ülkeleri tehdit etmektedir ve bunun karşısında durmanın tek yolu da uluslararası çapta güçlü bir dayanışma oluşturmaktır.

Kasımi, son olarak İran İslam Cumhuriyeti’nin teröre karşı mücadelede tüm ülkelerle işbirliği yapmaya hazır olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.